Top
Menu Luk

ELEIKO’S HISTORIE

Til at starte med fremstillede Eleiko små køkkenredskaber- blandt andet vaffeljern.
Sådan var det indtil1957, hvor en lille revolutionerende ide kom til at forandre virksomheden for altid.
Eleikos fabriksinspektør, Hr. Hellstriöm, var en ivrig vægtløfter, som var frustreret og træt af vægtstænger,der konstant bukkede og brækkede.
Det problem var han opsat på at løse. Så han kontaktede den administrerendedirektør, Frk. Johannsson, med en ide til at styrkestængerne og fik lov til at forfølge den.
Nu skulle stålet i vægtstængerne have en overhaling, så det kunne klare presset fra de tunge vægtskiver.

For at udvikle det bedst mulige stål arbejdede Eleiko tæt sammen med et svensk stålfirma. Målet var at finde den perfekte blanding af specielt hærdet stål.
Det er den samme stålblanding, vi har brugt lige siden. Det fik en passende finish, ved at give vægtstangen samme rifling, som de vaffeljern Eleiko engang levede af at lave.
Og for at komplementere den nye, markant forbedrede vægtstang producerede Eleiko også en serie af vægtskiver i metal og fik sat en helt ny kurs for virksomhedens fremtid.

1.000 VERDENSREKORDER

Siden den dag for over 50 år siden har Eleiko sat nye standarder og revolutioneret vægtløftningsverdenen,som vi kender den.
Store ord – det ved vi – men med hundredvis af mesterskaber og mere end 1.000 verdensrekorder har Eleiko efterhånden bevist sit værd.

 

KONTINUERLIG PRODUKTUDVIKLING

I dag tilbyder Eleiko en lang række produkter til vægtløftning, styrkeløft, styrke og konditionering.
Produkt rækken inkluderer stænger, kraver, vægtskiver, dumbbells, kettlebells, platforme, bænke, opbevaring og tilbehør – alle fremstillet efter Eleikos høje standarder.
Vi deltager i internationale konkurrencer, fordi det er en vigtig del af vores udvikling. Det er her, omgivet af vægtløftere og trænere, vi får vores inspiration til at videreudvikle vores produkter.
Vores mission er fortsat at forsyne atleter og trænere verden over med metoder og produkter til at opnå maksimal fysisk styrke.

Det åbne design understøtter et udvalg af lunges og løft udover dødsløft

See video

Åben op for, at flere medlemmer kan drage fordel af dødløft